COVID-19
Door: Paul Geurts
Blijf op de hoogte en volg Paul
04 Oktober 2021 | Papua Nieuw Guinea, Port Moresby
De eerste ziekenhuizen zijn al door hun zuurstof heen en veel medewerkers in de ziekenhuizen zijn ziek. Sommige ziekenhuizen hebben hun deuren gesloten voor nieuwe patienten omdat ze vol zijn.
Vaccinatie is nog steeds rond de 1%, alhoewel het nu wel drukker wordt bij de vaccinatiecentra.
Nog steeds zijn er leiders in de gemeenschap en in kerken die vaccinatie afraden of minimaal niet promoten.
De overheid promoot vaccinatie nu wel duidelijk.
Het gezondheidszorgsysteem is hier zo matig ontwikkeld dat het nu al op omvallen staat. En het is nog maar net begonnen.
De maatregelen die genomen worden zijn nog erg gematigd. Geen strakke lock down, maar maskers op, afstand houden, geen grote bijeenkomsten meer.
De overheid is bang voor sociale onrust als er strengere maatregelen genomen worden. Veel kleine bedrijven zijn bang om om te vallen. In veel landen in Azië heeft men daar al negatieve ervaringen mee opgedaan.
Wij gaan nu ook vooral vanuit huis werken. We moeten uiteraard nog wel op reis in het binnenland, maar gaan dat ook zoveel mogelijk beperken.
Het project maakt vorderingen. Deze week wordt het project voor twee gevangenissen goedgekeurd en kunnen we met implementatie beginnen.
Het is goed om te horen dat de situatie in Nederland met C-19 beheersbaar lijkt te zijn.
Ik zit hier achter mijn bureau met mijn mondkapje op.
Niet ideaal, maar als we thuis werken, dan hoeft dat niet.
Tot zo ver dit korte bericht uit PNG
04 Oktober 2021 - 09:26
Nicole:
Hallo Paul,
Fijn dat je "thuis" kunt werken. Hopelijk dat de situatie niet verder uit de hand gaat lopen.
Zeker goed om te horen dat het project voor de twee gevangenissen goedgekeurd wordt. Succes! -
04 Oktober 2021 - 11:23
Arthur:
Tja, daar was natuurlijk het wachten op. Wereldwijd is wereldwijd. Balen dat het nu bij jullie zover is. Is er voldoende vaccin voorhanden?
Fijn dat he vanuit huis kunt werken maar dat lijkt me niet handig voor jouw klus. Voorzichtig dus met reizen en sterkte!
Groet arthur -
04 Oktober 2021 - 11:35
Hans:
Bah, bah, Paul. Flink balen dat nog maar 1% is gevaccineerd. Ik begrijp wel uit de media dat het westen ver voorop loopt in bestrijding van de pandemie, maar door jouw verhaal wordt het wel heel concreet. Wij denken hier al zo langzamerhand dat de pandemie over is, maar dat is schijn.
Zorg goed voor jezelf! Kom weer gezond thuis.
Of je het nu leuk vindt of niet: je zit toch ook in de kwetsbare groep... -
04 Oktober 2021 - 16:52
Yvonne Nieboer:
En je was eerst nog zo optimistisch dat covid niet heerste omdat de bevolkingsopbouw met veel jonge en weinig ouden was? En dat er ergere aandoeningen zijn?
Vreselijk hoe moeilijk zoiets steeds weer blijkt uit te pakken. En hoeveel mensen het (nog steeds ook hier) schromelijk onderschatten.
Misschien klein extra projectje starten met zuurstof maken in cilinders, beademingsapparatuur maken (=pomp met O2cilinder) maar dan heb je nog een IC personeel…
Sterkte!
05 Oktober 2021 - 14:48
Gerda Van't Hoff:
Hoi Paul,
Heel vervelend. In kwetsbare landen zijn de gevolgen van Covid natuurlijk vele malen erger. Ik begreep uit nieuwberichten dat ontwikkelnigslanden ook veel meer moeten betalen voor vaccines! Zij plm 30 euro per vaccin, westerse landen plm 10 euro. De WHO doet zeker haar best om te overtuigen dat eerlijk verdelen belangrijk is, maar het is toch 'eigen volk eerst'. Op den duur komt dat als een boemerang op de westerse wereld terug.
Sterkte ermee!
06 Oktober 2021 - 17:58