Aangekomen
Blijf op de hoogte en volg Paul
15 Augustus 2021 | Papua Nieuw Guinea, Port Moresby
Mijn eerste verslag vanuit PNG.
Ik ben aangekomen en heb hier mijn eerste week in quarantaine doorgebracht.
In principe was dat niet zo erg. Ik kon met internet aan vergaderingen deelnemen en daarnaast kon ik mijn jetlag een beetje verwerken. Dat laatste viel deze keer niet mee. 's-Middags in slaap vallen (nou deed ik dat toch al wel), 's-avonds in slaap vallen en om 4 uur wakker worden. Mijn wekker stond nog niet goed afgesteld.
De kamer was nu prima, klein keukenje om koffie te zetten, prima badkamer en een balkon met uitzicht.
Toen ik na 7 dagen uit quarantaine mocht ben ik meteen naar mijn appartement gebracht om mijn bagage weg te zettten. Een groot appartement (dat ik wel ga delen) maar met een eigen badkamer en een groot balkon. Dat ga ik wel volhouden.
Ik ben ook al op reis geweest, naar Mount Hagen in de Hooglanden en van daar uit naar de gevangenis. Ik was daar al eens geweest. Er was in twee jaar niets veranderd. De mensen die er werken herkenden me nog.
In het eerst weekend ben ik naar de Enga Cultural Show geweest. Er indrukwekkend om te zien en mee te maken. In het rugby stadion zo'n 30 verschillende groepen in de eigen kleding (alleen gemaakt van natuurlijk materiaal: bladeren, stro en mos.
Gezichten geschminkt en de hoofdtooien (van natuurlijk haar) versiert met veren van vogels.
En natuurlijk dansen.
Speciaal voor Dubbel 6 heb ik nog gekeken naar penis kokers. Helaas. Die ontbraken.
De eerste week op kantoor bij het gevangeniswezen langs geweest. dat gaat de komende tijd meer gebeuren. Ik ben begonnen aan het plan voor volgend jaar (voor mijn opvolger) en aan het plan voor dit jaar met een aantal capacity building activiteiten.
Ik zal een volgende keer wat verder op het gevangeniwezen in gaan.
Ik zit hier op mijn balkon. Kijk uit over zee, maar ik kan er hier niet in. Te onveilig is mij verteld. Berovingen komen veel voor en het is de bedoeling dat ik hier in mijn bubbel blijf.
Ik heb hier in het gebouw wel een gym en een zwembad, dus met dat strakke lijf voor het kerstdiner moet het wel goed komen.
Ik hoop dat alles met jullie goed gaat. Tot een volgende keer en laat vooral wat van je horen.
15 Augustus 2021 - 07:19
Arthur Kuilboer:
Ha die Paul,
Goed te lezen dat je eindelijk live aan het werk kunt. Je zoekt toch ook wel steeds bizarre werkplekken op. Mooi strand maar daar moet je wegblijven geeft me niet echt een veilig gevoel. Hier gaat alles goed. We zijn zelfs in vooral met aan het repeteren voor de beide concerten in november en het gaat goed, zij het dat de wekelijkse bezetting het minimum wel aan het bereiken is. Wel lekker is dat je dan wel aan het werk moet met tekst en noten, je kunt op niemand leunen.
Hou je haaks daar en tot lees. Groet arthur -
15 Augustus 2021 - 08:25
Gerda:
Hoi Paul! Hier nu zondagochtend en ik denk wat koeler dan bij jou inPNG. Zo’n show is ook wat anders dan een Hollandse klompendans. Kortom, andere wereld! Ik ben erg benieuwd naar je informatie over het gevangeniswezen daar. Ik hoop dat je daar binnenkort tijd voor hebt. Als je toch niet naar dat prachtige strand mag? We gaan het zien. En ja, dat strakke lijf straks is ook wel een mooi plan, haha! Veel plezier daar, en natuurlijk doe je je best! -
15 Augustus 2021 - 09:39
Hans Van Grieken :
Goed en mooi om te lezen, Paul. Volgens mij is het daar niet zo luchtig als jij schrijft, maar daardoor wel weer leuk om te lezen. Ik blijf je volgen, suc66 daar! -
15 Augustus 2021 - 09:42
Frans:
Hoi Paul. Fijn te lezen dat je het naar je zin hebt. Beetje werken en lokale uitspattingen beleven is toch geweldig. En wat dat strand betreft... ach misschien is het wel mooier van een afstandje.
Hoi je haaks en vooral bedankt voor deze brief.
Houdoe. -
15 Augustus 2021 - 22:09
Stefan:
hoi Paul, goed te lezen dat je aan het opstarten bent. Veel succes en vooral (werk)plezier, hier gaat alles gewoon door, ook als jij er niet bent (ongelofelijk toch?). En dat strakke lijf van je, ben errug benieuwd.... :-).
hartelijke groet, Stefan -
16 Augustus 2021 - 21:20
Greet Nietsch:
Ha die Paul, weer nieuwe ervaringen, mooi toch.
Geniet van het specifieke van NPG, ik kijk uit naar je ervaringen.
Groeten Greet. -
17 Augustus 2021 - 12:38
Cees Van Hoof:
Hoi Paul
Mooi om te lezen hoe je steeds nieuwe uitdagingen zoekt en ook vindt. Misschien dat de strooien pakjes en geschminkte gezichten iets is voor dubbel zes. Voor een aantal dan. -
19 Augustus 2021 - 18:15
Corrie:
Hoi Paul,
Zooo, aan de andere kant van de wereld! Het blijft trekken. Ik vind het mooi te lezen wat je daar tegenkomt en hoe het leven daar verloopt. Hartelijke groeten, ook van Vincent,
Corrie -
23 Augustus 2021 - 16:45
Antoon:
Hoi Paul, interessant om te lezen.
Ben erg benieuwd met wie jij dat mooie appartement gaat delen???